Wil je weten hoe het is om bij Kraamzorg Mama te werken? Lees dan nu de persoonlijke ervaringen van onze college's op INDEED.NL of hun werkvloer-ervaringen op onze website
vacature

Werkvloer verhalen

Kraamverzorgende Annemiek

foto Kraamverzorgende Annemiek

Persoonlijk contact

Bij Kraamzorg Mama ben je een persoon. Een individu met gevoelens, waarmee rekening wordt gehouden. Ik ben daar ook écht Annemiek. De waardering die ze voor je hebben blijkt ook uit de persoonlijke aandacht die ze je geven. Door het persoonlijke contact heb ik ook het gevoel dat ik altijd bij ze terecht kan. Ik weet gewoon dat als ik vragen heb - of ergens problemen mee heb - dat ik dan altijd iemand terecht kan. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Al kom ik soms niet direct bij de juiste persoon terecht: er staat altijd iemand voor je klaar die bereid is je aan te horen en indien nodig door te verwijzen.

Ook 's-avonds of 's-nachts

Je hebt ook meerdere telefonische contacten tot je beschikking. Je kunt de leidinggevenden zelfs op hun mobiel bereiken. Ook zij staan op de meest onmogelijke tijdstippen voor je klaar om je te ondersteunen wanneer je erom vraagt. Op moeilijke momenten word je ook niet aan je lot overgelaten. Die nazorg en psychische bijstand, wanneer je bijvoorbeeld iets ingrijpends of heftigs meemaakt, die vind ik gewoon heel belangrijk. Kijk, ik zal mijn leidinggevenden niet lastigvallen met een sneetje in mijn vinger. Qua zorg sta ik mijn mannetje. Maar als ik iemand nodig heb… dan heb ik die persoon ook echt ‘nodig, nodig’. Bij Kraamzorg Mama merk je dat wanneer de nood aan de man is, je dan ook echt op ze kunt bouwen. Ook ’s-avonds of ’s-nachts. Die betrokkenheid waardeer ik het meest!”

Kraamverzorgende Corrie

foto Kraamverzorgende Corrie

Wist je dat?

…ik na 14 jaar uit het vak te zijn geweest door Kraamzorg Mama ben aangenomen?

…ik door hun goede begeleiding en bijscholingen mijn kennisniveau heb kunnen opkrikken? Ik heb een grote inhaalslag gemaakt zodat ik weer met de juiste en meest actuele kennis aan de slag kon.

…Ik sindsdien ieder jaar wordt bijgeschoold zodat ik mijn accreditatiepunten kan behalen?

….ik in de eerste instantie voor de regio Amsterdam werd aangenomen, maar naderhand ook in andere regio’s werd ingezet? Zo leerde ik heel veel plaatsen, wegen en routes kennen. De planners van Kraamzorg Mama houden wel rekening met de afstand die ik moet afleggen en de tijd die het kost, zodat alles werkbaar blijft.

….het nooit verveelt om bij kraamzorg Mama te werken? Je komt echt overal: bij arme en rijke families. Bij grote en kleine gezinnen. Bij Nederlanders en bij mensen met een andere nationaliteit.

….er altijd tijd en ruimte is voor overleg, en dat er naar jouw wensen en aanbevelingen wordt geluisterd?

….je bij incidenten of moeilijkheden goede begeleiding krijgt?

….de directie open en transparant is over hoe het bedrijf ervoor staat, en vertelt hoe we met elkaar het kraambureau goed draaiende en gezond kunnen houden?

….wij onze prestaties in de vorm van goede en heldere overzichten krijgen opgestuurd? Je krijgt in de vorm van een rapport te zien hoe je ervoor staat. Je leest hoe tevreden de gezinnen zijn, welke beoordelingscijfers ze je geven, hoe het gesteld is met je ziekteverzuim en hoeveel zorguren je hebt gedraaid.

…wij regelmatig werkoverleg hebben met de teams, en dat er daarna (eventueel) tijd is om met de kraamcollega’s - onder het genot van een hapje en een drankje - even bij te kletsen?

…je bij Kraamzorg Mama geen nummer bent, maar een persoon die serieus meetelt in het geheel?

…wij vaak verwend worden met presentjes en cadeautjes zoals een koffiebeker, gebak, verzorgingsproducten, cadeaubonnen, noem maar op? Allemaal om ons te laten zien hoeveel zij ons waarderen.

….Kraamzorg Mama met al deze (en nog vele andere punten) een heel prettig en open bedrijf is om voor te werken? Er wordt naar elkaar geluisterd en iedereen wordt gerespecteerd en gewaardeerd.”

Kraamverzorgende Mariska

foto Kraamverzorgende Mariska

Burn-out

“Ik heb in mijn leven echt een hoop ellende meegemaakt. Zaken waardoor je zou denken: ‘Die Mariska had eigenlijk allang en breed thuis moeten zitten met een burn-out, een wonder dat ze nog kan staan!’ Ik sta er eerlijk gezegd zelf ook versteld van. Nu komt de aap uit de mouw… dit komt dus mede door de hulp van Kraamzorg Mama.

Juiste steun

Ik werd in dat diepe dal niet in de steek gelaten. In plaats van dat ik thuis depressief op de bank ging zitten kreeg ik vanuit de organisatie de juiste steun om erbovenop te komen. Mijn leidinggevenden en lieve collega’s gaven mij positieve energie. Zo vond ik de kracht om mijzelf te herpakken en door te gaan, en juist in mijn passie voor de kraamgezinnen mijn zorgen te vergeten en te verwerken.”

Kraamverzorgende Sorayah

foto Kraamverzorgende Sorayah

Werken op rooster

“Ik ben in 1990 begonnen met de opleiding tot kraamverzorgende. Daarna kwam ik bij enkele grote kraamzorgbedrijven terecht. Mijn werk vond ik geweldig, maar de organisaties waren wel erg groot, logen onpersoonlijk. Er werd mij van alles beloofd, maar die beloftes ook nakomen… ho maar! Na de zoveelste negatieve ervaring besloot ik om te stoppen met mijn kraamwerk. Ik voelde mij leeg en het vertrouwen was weg. Maar liefst anderhalf jaar heb ik thuis gezeten. Totdat op een gegeven moment een oud-collega mij benaderde en mij vertelde over Kraamzorg Mama. Zij wist mij te overtuigen dat de organisatieecht anders was. Ze zei: ‘Het zou toch zonde zijn als je met zoveel passie je vak uitoefent, en dan vanwege enkele nare ervaringen ermee stopt!"

Dankbaar

Ik werk nu krap twee jaar voor Kraamzorg Mama. Eerlijk is eerlijk, ze heeft geen letter overdreven! Ik kan werken op rooster waardoor ik ruim van tevoren weet waar ik aan toe ben. Dit geeft mij veel rust. Bij eerdere werkgevers kon ik alleen op rooster werken in een kraamkliniek. Nu kan ik mijn beroep intiem bij mensen thuis uitoefenen, in een warme familiesfeer. Dat is wat ik het liefste wil. Ik ben mijn oud- (maar nu nieuwe) collega dan ook zeer dankbaar dat ze mij toen heeft overgehaald, waardoor ik mijn passie weer kan uitoefenen!”

Fluitend naar mijn werk

“De bedrijfscultuur is hier een verademing. Kraamzorg Mama is van de categorie ‘doorpakken’ en ‘praatjes vullen geen gaatjes’. Woorden worden ook werkelijk omgezet in daden. Verder is er ruim voldoende persoonlijke aandacht. Je krijgt opbouwende feedback en er is ruimte voor ideeën. Ook hoor ik regelmatig wat de beoordelingen van de gezinnen zijn, zodat ik zelfreflectie toe kan passen en weet waar ik aan toe ben. Al met al ga ik al fluitend naar mijn werk!

Kraamverzorgende Daniëlle

foto Kraamverzorgende Daniëlle

Ik voel mij echt op mijn gemak

“Waarom ik graag bij Kraamzorg Mama werk? Ik voel mij er echt thuis. Iedere keer als ik op kantoor kom dan word ik met open armen ontvangen. Iedereen vraagt aan je hoe het met je gaat en is geïnteresseerd in je. Dat geeft je zo’n fijn gevoel! Ik voel mij er echt op mijn gemak. Dit heb ik nog nooit met een andere werkplek gehad. Ik houd ook zielsveel van mijn werk. Iedere keer als ik weer in een nieuw kraamgezin kom en zie hoe blij ze met je zijn… dat geeft mij ook echt een goed gevoel.

Ze zijn er voor je

Bij Kraamzorg Mama is er ook altijd iemand bij wie je jouw hart kunt luchten. Al verkeer je in een bijzonder situatie waarmee je het zwaar en moeilijk hebt… ze zijn er voor je. De vorige keer had ik zo’n bijzondere privé-situatie thuis. Ik heb toen een zorgmanager geappt om te vertellen waarmee ik zat, en zij appte zulke lieve woorden terug! Dat gaf mij echt een fijn gevoel. De volgende dag werd ik ook door diezelfde zorgmanager gebeld om te vragen hoe het met mij ging. Ellen (zo heet mijn zorgmanager)… ik zou echt niemand anders willen! Ik voel mij hartstikke thuis bij Kraamzorg Mama. BEDANKT!”

Kraamverzorgende Rianne

foto Kraamverzorgende Rianne

Met hart en ziel

“Als kleuter wilde ik altijd al ‘mama’ worden. Maar daar was natuurlijk geen opleiding voor. ‘Kraamzorg’ leek daar het meeste op, en kraamzorg is het uiteindelijk ook geworden. Zo heb ik als kraamverzorgster vele baby’s ter wereld gebracht, met hart en ziel. Tot mijn grote blijdschap ontdekte ik afgelopen september ‘Kraamzorg Mama’, het kraambureau waar ik nu met veel enthousiasme voor werk.

Een grote familie

Het is voor mij niet moeilijk om te beschrijven waarom ik hier zo graag werk. Zoveel liefde, zoveel warmte, zoveel compassie… niet alleen voor kraamvrouwen en baby’s, maar ook voor het personeel. Het lijkt wel een familie! Je merkt het ook in de kleine dingetjes: Een appje, een sms’je, gratis boodschappen, een telefoontje, een mooie koffiemok, persoonlijke belangstelling... zo motiverend, en zo waarderend! Ik ben dus enorm blij en trots dat ik voor Kraamzorg Mama mag werken."

Kraamverzorgende Saskia

foto Kraamverzorgende Saskia

Je bent een waardevol onderdeel

“Tijdens mijn sollicitatiegesprek merkte ik al gauw dat ik met een ander soort kraambureau te maken had. Kraamzorg Mama is een organisatie met een duidelijke visie over hoe je met personeel om moet gaan. Ik was dat niet gewend en voelde mij zeer welkom. Het gesprek zelf voelde ook heel ontspannen aan. Er was geen sprake van een ongemakkelijk kruisverhoor, met een jury voor je. Gewoon een één-op-één gesprek waarbij je respectvol wordt behandeld, en de tijd en ruimte krijgt om je verhaal te doen. Dat is wat Kraamzorg Mama zo bijzonder maakt. Je bent een mens, een persoon, een individu waarmee rekening wordt gehouden. Je bent een waardevol onderdeel van het bedrijf. Geen personeelsnummer.

Ruime lease-auto

Tussendoor krijg je kleine attenties om te laten zien dat ze oprecht blij met je zijn, zoals een drinkfles, een koffiemok, leuke werkschoenen. Een ander praktijkvoorbeeld is de bewuste keuze voor een gloednieuwe ruimere lease-auto, zodat er meer ruimte is voor de gezinsleden van de kraamverzorgenden. Dat had helemaal niet gehoeven: een klein autootje is in principe genoeg om voor werk van A naar B te kunnen reizen. De directie liet ons daarentegen allemaal meedenken en feedback geven. We mochten ook onze wensen aangeven. Kraamzorg Mama hield daarna ook echt rekening met onze behoeften!

Je wordt gezien

“Kraamzorg Mama is eigenlijk één grote familie: iedereen staat altijd voor elkaar klaar. Binnen het bedrijf is iedereen ook even belangrijk. Zo worden wij ook behandeld: met respect en waardigheid. Je bent niet ‘minder’ omdat je een bepaalde functie hebt. Je krijgt verder ook niet alleen commentaar of een reactie wanneer je iets verkeerd doet. Wat je wél goed doet wordt ook gezien, en je krijgt er ook de credits voor. En als iets minder goed gaat dan krijg je waardevolle feedback. Zo helpen ze je weer op weg!”

Je kunt gewoon jezelf zijn

“Als je ergens mee zit dan kun je altijd iemand bellen. Bij Kraamzorg Mama staat altijd iemand voor je klaar. Ze denken ook met je mee en maken de problemen niet groter dan ze zijn. Ze helpen je bovendien met het bedenken van een oplossing. Hierdoor voel je je veilig. Je kunt gewoon jezelf zijn en je hulpvraag bij hen neerleggen. Je hoeft niet bang te zijn als je je een keer ziek moet melden, zoals ik vaak genoeg was bij eerdere werkgevers. Daaraan merk je: jouw welzijn telt mee en we doen het samen!”

Je wordt betrokken

“We worden bij Kraamzorg Mama op de hoogte gehouden over de belangrijkste ins en outs van het bedrijf, bijvoorbeeld over met welke uitdagingen ze te maken hebben. Zo worden wij op die manier betrokken bij de bedrijfsvoering. Er wordt ook uitgelegd waarom sommige dingen gedaan worden zoals ze worden gedaan, en op basis waarvan moeilijke beslissingen worden genomen. Op die manier voel je je betrokken en krijg je ook meer begrip voor bepaalde keuzes. Je gaat dan ook meer gemotiveerd naar je werk!”

Kraamverzorgende Jolanda

foto Kraamverzorgende Jolanda

Ondersteuning door Kraamzorg Mama

“Ik heb een aantal zware maanden achter de rug. Eerst werd mijn moeder ziek. Kort daarna kwam ze te overlijden. In die moeilijke periode heb ik heel veel steun gehad aan Kraamzorg Mama. Er werd geen druk op mij uitgeoefend om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Ik mocht mijn tijd nemen. Hierdoor kon ik mijn verdriet een beetje verwerken. Ook kreeg ik lieve berichtjes, bloemen, en nog veel meer. Dit heeft mij zo goed gedaan! Terwijl ik dit schrijf krijg ik weer tranen in mijn ogen. Ook mijn man - die zeker geen verkeerde werkgever heeft, hij werkt op Schiphol - en mijn gezinsleden beamen dit.

Persoonlijke aandacht

Ik kan nog veel meer mooie dingen opnoemen, zoals de attenties die wij van tijd tot tijd krijgen. Geschenken zoals een waterfles of een koffiemok waarmee ze laten zien dat ze aan ons denken en ons waarderen. Maar van dit alles is de persoonlijke aandacht wat mij het meeste raakt. Ik ben daarom blij dat ik deze ervaringen kan delen. Van mij mag iedereen weten hoe graag ik bij Kraamzorg Mama werk. Wat een mooi bedrijf!

Een kleine impressie van onze KZM Familie

Groep enthousiaste kraamverzorgsters van Kraamzorg Mama die vriendelijk zwaaien vanuit hun opvallende roze bedrijfswagen.
Vier vrolijke kraamverzorgsters van Kraamzorg Mama houden een cadeau vast tijdens het bedrijfsfeest
Groep blije kraamverzorgsters van Kraamzorg Mama genieten van elkaars gezelschap en vieren samen het eindejaarsfeest.
Groep kraamverzorgsters van Kraamzorg Mama geniet van het zonnige weer tijdens een mama-dag evenement bij een sfeervolle straattent.
Kraamverzorgsters van Kraamzorg Mama hebben plezier en genieten van het leren tijdens een interactieve kookworkshop.
Vloot van gloednieuwe, felroze Kraamzorg Mama auto's, net afgeleverd en klaar voor gebruik door onze toegewijde kraamverzorgsters.
Een prachtige Kraamzorg Mama dag, waarbij de kraamverzorgsters genieten van een boottocht op een schip.
Vier vrolijke kraamverzorgsters van Kraamzorg Mama houden een cadeau vast tijdens het bedrijfsfeest
Groep blije kraamverzorgsters van Kraamzorg Mama genieten van elkaars gezelschap en vieren samen het eindejaarsfeest.
Enthousiaste collega van Kraamzorg Mama geniet van een buffet tijdens een bedrijfsbijeenkomst.
Inspirerende muurtekst op het kantoor van Kraamzorg Mama, waarin duidelijk wordt gemaakt dat je hier wordt gehoord, gezien en gewaardeerd.
Onze vrolijke lactatiekundige van Kraamzorg Mama, lachend en positief op de foto in het kantoor.
Een gezellige bingo avond bij Kraamzorg Mama, waar collega's samen plezier hebben en genieten van het spel.
Onze stralende kraamverzorgsters van Kraamzorg Mama poseren op een prachtige, zonnige dag.
Vragen? Neem contact op met Ellen
© 2010 - 2023 - Kraamzorg Mama