Wil je weten hoe het is om bij Kraamzorg Mama te werken? Lees dan nu de persoonlijke ervaringen van onze collega's op INDEED.NL of hun werkvloer-ervaringen op onze website!

Over ons

Op het oog is Kraamzorg Mama een kraambureau zoals elk ander. Een kraamzorg-organisatie waar zorgmedewerkers zich met hart en ziel inspannen om de best mogelijke zorg voor moeder en kind waar te maken. Het klokje rond! Tot zover gaat de vergelijking met branchegenoten op. Maar wat maakt Kraamzorg Mama nu zo anders dan het doorsnee kraambureau?

Harmonie

Wij vinden de zorg voor onze medewerkers even belangrijk als de zorg voor onze cliënten. Want om op liefdevolle wijze kraamzorg te kunnen verlenen, moet je als zorger ook liefdevol worden bejegend. Die twee zaken zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Indien hier geen sprake van is dan gaat dit ten koste van de chemie en harmonie binnen het kraambureau: collega’s voelen zich niet gewaardeerd, wantrouwen overheerst en onderlinge relaties raken bekoeld. Wat je dan krijgt is de bekende kille werkvloer: waar niemand rekening houdt met jouw behoeften en gevoelens, en leidinggevenden zich terugtrekken in hun ivoren toren. De zeldzame keren dat ze je aanspreken is niet om te vragen hoe het met je gaat, maar om tegenvallende resultaten te bespreken.

Je zelfvertrouwen wordt hierdoor geknakt. Je voelt je vervangbaar en niet serieus genomen. Je mening doet er simpelweg niet toe.

Dit terwijl je in werkelijkheid onmisbaar bent voor het zorgbedrijf… maar hun trots en eigenbelang weerhouden hen ervan om dit eerlijk toe te geven. Ga maar na: je vormt als kraamverzorgende - samen met je collega’s - juist de spil van de organisatie. Het bedrijf heet niet voor niets een kraambureau! Zo’n ongezonde atmosfeer is uiteindelijk schadelijk voor iedereen. De zorgkwaliteit gaat ook achteruit. Hier zijn op den duur - jammer genoeg - ook de kraamgezinnen de dupe van.

Gehoord, gezien en gewaardeerd

Bij Kraamzorg Mama kiezen we voor een andere benadering. Bij ons word je gehoord, gezien en gewaardeerd. Wij hebben namelijk de goede en warme verstandhouding met onze kraamverzorgenden tot één van onze belangrijke pijlers gemaakt. Het welbevinden van onze collega’s is zonder meer een zeer belangrijk fundament binnen onze bedrijfsvoering. Wij waarderen onze zorgverleners door hen op verschillende manieren onze dankbaarheid te tonen, hun inspanningen te erkennen, hen eerlijk en naar evenredigheid te belonen en hen waar mogelijk te ondersteunen. Om dit mogelijk te maken hebben wij de bekende top-down (hiërarchische) bedrijfsstructuur losgelaten en universele waarden - waarin het menszijn centraal staat - in onze bedrijfsfilosofie opgenomen. Samengevat willen wij vanuit gelijkheid, rechtvaardigheid, eerlijkheid, loyaliteit en respect voor de menselijke waardigheid een harmonieuze werkvloer tot stand brengen. Eenvoudig gezegd:

Een werkplek waar je je thuis en veilig voelt. Veilig genoeg om te zeggen wat je denkt en voelt. Veilig genoeg om jezelf te zijn.

Een grote familie

Kraamzorg Mama is als een grote familie. Wij zorgen voor elkaar, hebben oog voor elkaar en houden rekening met elkaar. Jouw welzijn staat voor ons centraal. Want als jij gelukkig bent met wie je bent en wat je doet dan zien we dat geluk ook terug op de werkvloer. Het maakt het kraamgezin gelukkig en het maakt ook ons gelukkig. Kortom: wij willen jou zien stralen!

Om die harmonie waar te maken, geven wij je de ruimte om jezelf te zijn en je vrijelijk te uiten. Onze organisatie is dan ook relatief ‘plat’: de leidinggevenden zijn toegankelijk en gemakkelijk benaderbaar. Je kunt zo bij de directeur naar binnen stappen, de deur van zijn kantoor staat altijd en wagenwijd open. Bovendien houden wij in alles wat wij doen rekening met de menselijke maat, want bij Kraamzorg Mama ben je in de éérste plaats mens. Een mens met gevoelens, een mens met behoeftes, een mens waar op een respectvolle wijze rekening mee gehouden dient te worden. Dit betekent niet dat er geen disbalans kan ontstaan, want in de beste families komt wel eens een meningsverschil voor. Maar ook dan zullen wij voor de - voor beide partijen - best mogelijke oplossing kiezen. Wij maken problemen ook niet groter dan ze zijn, en de ervaring leert: met een goede intentie komen we er altijd uit!

Wij nodigen jou uit

Veel kraambureaus zeggen het, maar wij doen het dus écht: goed voor onze kraamverzorgenden zorgen. De vele werkvloer-ervaringen op Werkenbijmama.nl en Indeed.nl geven al een bescheiden inkijkje. Hoe wij dit allemaal precies doen leggen wij je graag uit in een persoonlijk gesprek. Kom je op de koffie? Wij willen jou graag in onze familie hebben. Praten kost niets, maar maakt je wel een ervaring rijker.
Je bent van harte welkom!

Kraamzorg Mama