Wil je weten hoe het is om bij Kraamzorg Mama te werken? Lees dan nu de persoonlijke ervaringen van onze collega's op INDEED.NL of hun werkvloer-ervaringen op onze website!

Veelgestelde vragen

Hieronder tref je een aantal veel gestelde vragen en antwoorden aan over werken bij Kraamzorg Mama. Staat jouw vraag er niet bij of is het toch niet duidelijk? Mail dan met pz@kraamzorgmama.nl. We helpen je graag!


Met jouw diploma kom je in aanmerking voor de korte, externe bedrijfsopleiding. Met deze deze opleiding wordt je zowel opgeleid via zowel theorie als praktijk. Je volgt een aantal dagen les om zodoende de benodigde modules te behalen en je werkt in de gezinnen onder begeleiding van een gediplmeerd collega kraamverzorgende of praktijkcoach. Vanaf het moment dat je in dienst treedt, ontvang je bij ons een salaris dat overeenkomt met het salaris dat je verdient als verzorgende IG.

Wij leveren Kraamzorg in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Wanneer je bij word aangenomen word je ingedeeld in de meest dichtstbijzijnde team.

Dat is geen probleem. Om weer helemaal up-to-date te zijn kun je onze korte, interne opfriscursus volgen. Je stapt dan weer vol zekerheid en vertrouwen in de zorg.

Nee, een rijbewijs is niet verplicht maar wel gewenst. Heb je geen rijbewijs dan kunnen we je alleen een klein contract aanbieden.

Werken in de kraamzorg is onregelmatig en kan ook 's nachts plaats vinden. Om dit goed te kunnen combineren, is goede opvang belangrijk. Je kan bij ons ook werken op rooster. Dit houdt in dat iedere kraamverzorgende bij ons de mogelijkheid heeft om op rooster te gaan werken en kan kiezen tussen een dienst van 8 dagen werken en vrij dagen vrij of 8 dagen werken en 6 dagen vrij. Zo weet je heel het jaar waar je aan toe bent.

Je kan bij ons ook werken op rooster. Dit houdt in dat iedere kraamverzorgende bij ons de mogelijkheid heeft om op rooster te gaan werken en kan kiezen tussen een dienst van 8 dagen werken en vrij dagen vrij of 8 dagen werken en 6 dagen vrij. Zo weet je heel het jaar waar je aan toe bent.

Bij indienstreding kijken we in eerste instantie naar je ervaringsjaren en het huidige uurloon. Het start salaris van een pas gediplomeerde kraamverzorgende is vanaf € 1.839,51 bruto bij een fulltime dienstverband en loopt op tot € 2.670,28 bruto per maand, exclusief onregelmatigheidstoeslag.

Je werkt in een gezin gemiddeld 49 uur. De uren mag je in samenspraak met het gezin verdelen over 8 dagen. Je start 's morgens tussen 8.00 en 9.00 uur.

We begrijpen heel goed dat het best spannend kan zijn om een andere werkgever te zoeken. Zeker als je al een lange tijd bij dezelfde werkgever in dienst bent. Laten we daarom voordat je officieel solliciteert vrijblijvend bellen of mailen. We vertellen je graag wat je van Kraamzorg Mama kunt verwachten en op welke zekerheden je bij ons kunt rekenen. Natuurlijk zijn we erg benieuwd wat jij van ons verwacht en wat wij kunnen doen om aan jouw wensen te voldoen. Uiteraard behandelen we sollicitaties en kennismakingsgesprekken 100% vertrouwelijk.