Wil je weten hoe het is om bij Kraamzorg Mama te werken? Lees dan nu de persoonlijke ervaringen van onze collega's op INDEED.NL of hun werkvloer-ervaringen op onze website!

Kraamzorg Mama rolt de rode loper uit voor haar kraamverzorgenden: gloednieuw wagenpark van 60 Opel Corsa’s

PERSBERICHT | 04-08-2020

Wie afgelopen vrijdag rondom Den Haag richting huis en haard reed, moet ongetwijfeld even verbaasd hebben opgekeken. De snelwegen kleurden op een imposante wijze knalroze. Met dank aan een karavaan aan fonkelnieuwe Opel Corsa’s, die even later als een uiteengeslagen zwerm in alle richtingen uiteen viel. Ondertussen zaten de kraamverzorgenden van Kraamzorg Mama in opperbeste stemming achter het stuur, en niet zonder reden.

"Een zee van knalroze bolides zover het oog reikt, van alle gemakken voorzien."
Motorhuis Happening

Vlak daarvoor vond bij samenwerkingspartner Motorhuis een heuglijke happening plaats: de eerste groep kraamverzorgenden mochten hun Kraamzorg Mama lease-auto op komen halen. Blijdschap alom! Maar ze stonden er wel wat onwennig bij. Alsof ze niet werkelijk konden geloven dat de door Motorhuis ordelijk geparkeerde wagens werkelijk voor hen bedoeld waren, en nog even in hun armen moesten knijpen. Maar ze stonden er écht: een zee van knalroze bolides zover het oog reikt, van alle gemakken voorzien.

Inspraak

Wat de gebeurtenis zo bijzonder maakt is dat het om deal gaat waar de kraamverzorgenden serieus bij werden betrokken. Door middel van een uitgebreide enquête hadden zij inspraak. Woordvoerder Ellen van Bellen is maar wat trots op dit interne besluit: “Kraamverzorgenden mochten meebeslissen bij het selecteren van een geschikte lease-auto. Er werd rekening gehouden met hun behoeften, wat je in onze branche een unicum kunt noemen. Zij kozen op hun beurt met de nieuwste Opel Corsa voor veiligheid, comfort en een stukje geluk!”

Tonen van waardering

Tijden veranderen. Wie mee wilt blijven doen moet ook mee blijven bewegen. Ook Kraamzorg Mama staat voor deze uitdagingen. Daarom is de directie van het hoog aangeschreven kraambureau al een tijdje bezig met het uitdenken en concretiseren van de eigen bedrijfsfilosofie. Een visie waarin de behoeften van zowel de zorgcliënten áls kraamverzorgenden centraal staan. Een belangrijke conclusie was dat de zichtbaarheid voor de intern aanwezige waardering voor de inzet van de kraamverzorgenden moest worden vergroot. Een nieuwe vertaalslag was nodig. In de nieuwe koers doet Kraamzorg Mama dit door meer oog te hebben voor de behoeften van onze kraamverzorgenden.

Zorgmanager Ellen van Bellen: “Het contract van ons oude wagenpark liep bijna af. De directie zag dit als een uitgelezen kans om onze visie in de praktijk te brengen. Het financiële aspect was daarbij van ondergeschikt belang. Door middel van een diepgaande enquête konden de kraamverzorgenden hun eigen voorkeuren aangeven. Van merk tot opties, van prijs tot ruimte en zitplekken, van uiterlijk tot comfort. Zo kregen wij een duidelijk beeld van hun wensen. De Opel Corsa - een wagen uit het B-segment - kwam als overduidelijke winnaar uit de bus. Dankzij samenwerkingspartner Motorhuis hebben wij hun droomauto kunnen verwezenlijken.”

"Dankzij Motorhuis hebben wij hun droomauto kunnen verwezenlijken."

Maar ook de directie had een wensenlijstje. Zo was het voor Kraamzorg Mama van belang dat de kraamverzorgenden - die dag en nacht de weg op gaan want een geboorte laat zich niet plannen - op een veilige en verantwoorde manier naar hun gezinnen kunnen reizen. De nieuwe Opel Corsa beschikt naar de tevredenheid van de directie ook over rijstrookassistentie. Deze veiligheidsvoorziening stuurt de berijder rustig terug naar het midden van de rijstrook wanneer de auto te dicht bij de wegmarkering komt. Een welkome optie voor de soms vermoeide kraamverzorgenden!

Reacties

De kraamverzorgenden toonden zich laaiend enthousiast, en komen superlatieven tekort om de rijervaring en het comfort van de Opel Corsa te beschrijven. De dankbaarheid richting het kraambureau is dan ook groot. Het moge duidelijk zijn: Kraamzorg Mama heeft met de realisatie van dit wagenpark de toon gezet, en zal zich als trotse pionier in de kraambranche wederom blijven inzetten voor alles wat bijdraagt aan het leveren van de hoogste zorgkwaliteit. Let wel, zónder daarbij de behoeften van de kraamverzorgenden uit het oog te verliezen.

"De kraamverzorgenden toonden zich laaiend enthousiast!"

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met woordvoerder van Kraamzorg Mama: Odile Wijnants.

E-mail: wijnants@kraamzorgmama.nl

Telefoonnummer: 088 - 711 01 00